Senat UNSA oduzeo zvanje redovne profesorice Sebiji Izetbegović

POTVRĐENO

Podsjećamo, ova odluka Senata UNSA dolazi nakon što je ranije Sebiji Izetbegović, direktorici KCUS-a i zastupnici SDA u Skupštini KS oduzeto zvanje magistra

Na sjednici Senata UNSA Sebiji Izetbegović oduzeto je zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu, tačnije van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu. Za ovu odluku je glasalo 30 članova Senata.

“Senat je na 34. vanrednoj sjednici 6. marta usvojio izvještaj Komisije, prihvatio Izvještaj o dokumentaciji, i tada je Senat poništio upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegović Sebija. Odluka Senata je provedena. Današnje odluke o stavljanju van snage o izboru profesorice su normalan slijed i obaveza Univerziteta je da spram te odluke i tog rješenja proces dovedemo do kraja,” rekao je rektor Škrijelj.

Podsjećamo, ova odluka Senata UNSA dolazi nakon što je ranije Sebiji Izetbegović, direktorici KCUS-a i zastupnici SDA u Skupštini KS oduzeto zvanje magistra.

Potom je Izetbegović najavila da će o ovome konačnu riječ dati sud te je policijskim organima priložila index studiranja tokom magistarskog studija.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)