Ulice Sarajeva u novogodišnjoj noći preplavili gosti

Sarajevo

Usljed pogoršanja epidemiološke situacije zbog pandemije koronavirusa, u Sarajevu je ove godine otkazan javni doček Nove godine

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ove godine nije organizovan javni doček Nove godine, centralne gradske ulice večeras su prepune, javlja Anadolu Agency (AA).

Usljed pogoršanja epidemiološke situacije zbog pandemije koronavirusa, u Sarajevu je ove godine otkazan javni doček Nove godine.

Ipak, to nije spriječilo brojne Sarajlije kao i goste iz cijelog regiona i Evrope, da novogodišnju noć provedu upravo u gradu na Miljacki.

Jedno od najpoznatijih sarajevskih šetališta, ulica Ferhadija večeras je bila prepuna šetača. Na ulicama su se mogle vidjeti i čitave porodice koji uživaju u šetnji, večeri ili zajedničkim fotografisanju.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je početkom decembra odluku da javnog dočeka Nove 2022. godine neće biti. Potom je na kolegiju Gradskog vijeća usvojen prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić da novac koji bi trebao biti izdvojen za javni doček Nove godine bude usmjeren za liječenje oboljele djece.

Pročitajte više: Večeras na ulicama Beograda: Svi čekaju dolazak Karleuše

Praatite nas na Facebook akter.ba - Ulice Sarajeva u novogodišnjoj noći preplavili gosti

Ulice Sarajeva u novogodišnjoj noći preplavili gosti

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)