Ukrajinske snage vratile kontrolu nad ključnim gradom Harkivom

Ukrajina

Tokom noći krenuli su novi žestoki napadi u okolici Kijeva. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva. U gradu je pogođeno veliko skladište nafte, dok je u Harkivu, prema pisanju ukrajinskih medija, pogođen plinovod. Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Neke banke isključene su iz SWIFT-a, globalnog sustava plaćanja. Najavili su i da će paralizirati imovinu ruske središnje banke, a ruskim oligarsima bit će zabranjeno korištenje financijske imovine na europskim tržištima.

Ured visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OCHCR) objavio je da je do sada u zemlji bilo najmanje 240 civilnih žrtava, uključujući najmanje 64 smrtna slučaja.

13:20 Ukrajinske snage ponovno su preuzele kontrolu nad ključnim gradom Harkivom, rekao je regionalni guverner Oleg Sinehubov koji je jutros izvijestio da su Rusi ušli u grad.

"Kontrola nad Harkivom je potpuno naša", objavio je na Telegramu.

Oružane snage, policija, obrambene snage rade na terenu, a grad se potpuno čisti od neprijatelja, dodao je.

Situacija na terenu i dalje je promjenjiva i tvrdnje o kontroli teško je provjeriti, ali civili na terenu također su rekli za BBC da je Harkiv ponovno pod kontrolom Ukrajine i da se sukob na ulicama jenjava.

13:00 Ruske snage su raketiranjem gotovo sravnile grad Sartana kod Mariupolja

Pročitajte više: Poznati humanitarci Rajan Rejnolds i Blejk Lajvli odlučili pokrenuti akciju za ukrajinski narod

Pratite nas na Facebook akter.ba -Ukrajinske snage vratile kontrolu nad ključnim gradom Harkivom

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori