Kristoffersen pobjednik drugog dana slaloma u Garmischu

Skijanje

Norvežanin Henrik Kristoffersen zaokružio je sjajan vikend u Garmischu pobjedom u nedjeljnom slalomu.

U dva dana prepuna odustajanja i jahanja vrata, u drugoj vožnji nedjeljnog slaloma odustala su vodeća trojica skijaša iz prve vožnje.

Loic Meillard, Ramon Zenhäusern i Johannes Strolz odustali su u gornjem dijelu staze pa je pobjedu uzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je u prvoj vožnji bio osmi.

Henrik Kristoffersen u cilju

On je ukupno imao četvrto vrijeme druge vožnje, a kad se sve zbroji je odvozio za 1:52.66. 35 stotinki zaostao je Dave Ryding koji je skočio za čak 17 mjesta, a na postolju je i Linus Strasser, 16. nakon prve vožnje.

Dave Ryding na drugom mjestu
Treće mjesto pripalo je Linus Strasseru
Na postolju pobjednici

Mnogo je bilo odustajanja i loših vožnji u drugoj vožnji pa su ogromne skokove napravili i Marco Schwarz te Lucas Braathen, 24. i 26. iz prve vožnje koji su na kraju četvrti i peti.

Što se poretka za slalom tiče, veliki je ovo kiks za Meillarda koji je odustajanjem pao s trećeg na šesto mjesto. Preskočili su ga Ryding, Strasser i Feller. Na vrh se popeo Kristoffersen te sad ima 356 bodova, 49 više od Braathena.

U ukupnom poretku za Veliki globus i dalje dominiraju skijaši iz brzih disciplina, a Kristoffersen je s novih 100 bodova došao do četvrtog mjesta sa 659 bodova.

Skijalište u Garmischu

Pročitajte više: Priska Nufer iz Švicarske danas na tronu u Crans-Montani: Elvedina Muzaferija na 29. mjestu

Pratite nas na Facebook akter.ba - Kristoffersen pobjednik drugog dana slaloma u Garmischu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)