Velika akcija u BiH zbog trgovine drogom, ali i nadriljekarstva, uhapšeno osam osoba

Akcija Meta

Policijski timovi rano jutros započeli su istovremene pretresi na 13 lokacija na području Visokog. Sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona u okviru akcije "Meta".

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva "Meta", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. A koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "Odavanje službene tajne", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Nadriliječništvo".

"Aktivnosti u okviru akcije 'Meta' se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom. A današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona", kazali su iz MUP-a ZDK.

Tokom pretresa osam osoba je uhapšeno i stavljeno pod kontrolu. Dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

Više detalja o rezultatima same akcije biće poznato u toku dana, po okončanju naznačenih aktivnosti.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori