Udružili se Hrvati, Srbi, Bosanci i Slovenci pa za 32.400 eura krijumačarili migrante prema Schengenu

Region

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za granicu te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su realizaciju opsežnog kriminalističkog istraživanja nad dva hrvatska državljana starosti 34 i 26 godina i tri hrvatske državljanke starosti 35, 39 i 20 godina, kao i nad 59-godišnjim državljaninom Republike Slovenije i Republike Srbije, 33-godišnjim državljaninom Republike

Srbije i 23-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u sastavu zločinačkog udruženja te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, sumnja se da su navedene osobe s ciljem pribavljanja protupravne materijalne koristi, u vremenu od 26. februara 2022.  do 18. maja 2022., nakon što su nepoznate osobe omogućile stranim državljanima protuzakonit ulazak iz Bosne i Hercegovine na područje Hrvatske na prostoru Sisačko-moslavačke županije, organizirale strancima prijevoz do privremenog smještaja na zagrebačkom području, gdje su čekali daljnje prevoženje prema granici s odredišnim zemljama Europske unije. (GPmaljevac)

Pročitajte više: Potukli se migranti kod Careve džamije u Sarajevu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori