Udruženje žrtava i svjedoka genocida o skandaloznom zaključku SNSD-a koji je podržao i HDZ: Žalosno, licemjerno ali i stvarno!

Stranke iz entiteta RS podržane HDZ BIH, traže ukidanje zakona o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina,bez bilo kakvog prijedloga kojim bi regulisali zabranu veličanja ratnih zločina,negiranja genocida i holokausta, a istovremeno predsjednici SNSD i HDZ BiH obilaze stratišta iz II svjetskog rata, stoji između ostalog u saopćenju

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa uputile su javno saopćenje u vezi sa  jučerašnjim zaključkom SNSD-a kojeg je podržao i HDZ a u vezi traženja povlačenja zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida.

-Dok se u demokratskom i civilizacijskom svijetu Zakoni koji u svom osnovu sadrže zaštitu žrtava, usvajaju jednoglasno i po pravilu bez rasprave, u BiH se traži ukidanje Zakona kojim se zabranjuje vrijeđanje žrtava. Stranke iz entiteta RS podržane HDZ BIH, traže ukidanje zakona o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina,bez bilo kakvog prijedloga kojim bi regulisali zabranu veličanja ratnih zločina,negiranja genocida i holokausta, a istovremeno predsjednici SNSD i HDZ BiH obilaze stratišta iz II svjetskog rata. Žalosno, licemjerno ali i stvarno, stoji u saopćenju.

PREUZETO: OSLOBODJENJE.BA

PROČITAJTE VIŠE: Ovo je novinar koji je odbio reći da se u Srebrenici desio genocid

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori