Udoban krevet je ključ dobrog sna

Dobar san je neophodan za zdravlje i kondiciju tokom trudnoće i malo sna ili njegovo prekidanje ne dozvoljava trudnom tijelu da se odmori i obnovi

Dobar san je neophodan za zdravlje i kondiciju tokom trudnoće i malo sna ili njegovo prekidanje ne dozvoljava trudnom tijelu da se odmori i obnovi

Gotovo svaka trudnica ima bol u leđima, međutim, ta se bol ublažuje kvalitetnim snom. Ali, šta ako nemate kvalitetan san? Riješenje vaših problema leži u krevetu... mijenjajte ga!

Mnoge žene žale se na bolove u leđima i uzimaju to zdravo za gotovo. Prema raznim istraživanjima gotovo 69 posto trudnica priznaje da ima bolove u donjem dijelu leđa. I tako većina njih trpi bolove. Nedavna istraživanja u SAD-u pokazala su da 80 posto trudnica s bolovima u leđima spava manje od četiri sata noću.

Dobar san je neophodan za zdravlje i kondiciju tokom trudnoće i malo sna ili njegovo prekidanje ne dozvoljava trudnom tijelu da se odmori i obnovi. Da bi tijelo bilo u najzdravijoj formi treba nam ujednačena prehrana, vježbanje i okrepljujući san.

Zbog toga bi dobar madrac bio idealna odluka za majčin dobar san. Ljudi su različite građe i veličine i imaju svoje određene navike što se tiče ugođaja i odmora, a to još više dolazi do izražaja u trudnoći jer se vaše tijelo tada stalno mijenja.

IZVOR: AVAZ.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)