Da li Općina Trnovo planira rušenje kolibe kluba “ExtremeSport”? Članovi tvrde da je tako

Članovi tvrde

Klub "ExtremeSport" iz Sarajeva za sve ljubitelje paraglajdinga te ostalih sličnih sportova nudi "utočište" na obroncima Bjelašnice na kojem se nalaze kolibe. Sada, član kluba Mirvad Zenuni je objavio kako Općina Trnovo, na čijoj teritoriji se nalaze kolibe, planira rušenje objekata.

Klub "Extreme Sport" svake godine bilježi povećanje interesa za ovaj sport i broja aktivnih članova, koji nakon perioda obuke odluče da se u potpunosti posvete užitku koji donosi let. Dok polaznici uživaju u letovima iznad olimpijskih ljepotica, instruktori "Extreme Sport kluba" paze da se pravila poštuju i da je sigurnost na najvišem mogućem nivou.

Klub ima svoje kolibe koje se nalaze na obroncima planine Bjelašnica.

Jedan od najpoznatijih instruktora kluba je bh. rekorder i pionir u paraglajdingu Mirvad Zenuni, na svom Facebook profilu je objavio kako je uprava Općine Trnovo najavila rušenje koliba i to, kako on tvrdi, "u lošim vremenskim uslovima".

Zenuni se pita da li bi, ako već mora doći do uklanjanja koliba, to moglo da se prolongira do proljeća, kada bi bili povoljniji meteorološki uvjeti.

Instruktor "ExtremeSport" kluba kaže da je rušenje zakazano za utorak, ali da on i ostali članovi kluba neće dozvoliti da "bageri unište ono što su teškom mukom i zajedničkim snagama izgradili".

Zenuni je u svojoj Facebook objavi naveo niz pozitivnih stvari koje je klub, tokom svog postojanja, pružio, kako polaznicima i ostalim članovima kluba, tako i svim posjetiteljima i ljubiteljima ekstremnih sportova koji bi se našli u posjeti Bjelašnici.

"Duboko smo potrešeni ovim što nam se dešava. Na najgori mogući način nas načelnik Općine Trnovo tjera sa planine. Na lokaciji gdje je naša koliba smještena, više puta je općina tražila da se odobri građenje velikih objekata, ali su odbijeni i nisu im prošli zahtjevi. Znači trenutno je zabranjeno građenje. Ne dozvoljava nam da sačekamo proljeće pa da pokušamo naći zamjensku lokaciju gdje bi je ponovo izgradili. Nama ne dozvoljava, komšiji do nas je dozvolio. Čak mu je i novu lokaciju dao 50 metara dalje. Sve je to dobra volja jednog čovjeka koji je zamjerio našem klubu", opisao je Zenuni.

Kontaktirali smo Općinu Trnovo u vezi ovog problema, ali do objavljivanja ovog teksta nije stigao odgovor iz općinskog ureda.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori