U ulici Paromlinska na Dolac Malti možete pronaći mural koji je oslikao Maid Redžić Mide!

U ulici Paromlinska na Dolac Malti možete pronaći mural koji je oslikao Maid Redžić Mide!
Foto: Fasada festival

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Foto: Fasada festival

Maid Redžić Mide je rođen 1991. godine u Mostaru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Još kao tinejdžer počinje se zanimati za grafite, te spoznavati svoj talenat i afinitet za uličnu umjetnost i slikarstvo. Mide se nastavlja razvijati kroz street art, te oslikavati svoje prve murale. Učestvuje na Street Arts Festivalu Mostar od 2012. godine i na taj način se gradi i ostvaruje značajan progres. Učestvovao je i na festivalima u regiji i inozemstvu, a lokalna zajednica ga prepoznaje kao jednog od angažiranijih domaćih umjetnika.

Njegov stil je prepoznatljiv i nadrealističan, baziran na propitivanju čovjeka i svijeta u kojem živimo. Poruke koje šalje putem svojih radova navode na razmišljanje kako kroz mrak možemo pronaći svjetlo, te da li čovjek može odbaciti ego i biti koristan za sebe i društvo.

Fasada festival

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori