U Turskoj pao helikopter 11 vojnika izgubilo život

Pao helikopter - Iz Ministarstva odbrane Turske navedeno je kako je i pored svih uloženih napora doktora još jedan od povrijeđenih vojnika izgubio životnu bitku.

Ministarstvo je danas saopćilo kako je izgubljen kontakt s helikopterom, koji je u 13:55 sati, po lokalnom lokalnom vremenu, poletio iz Bingola prema Tatvanu, u blizini provincije Bitlis. Potragom je utvrđeno da je došlo do pada helikoptera u blizini sela Cekmece, u Tatvanu.

Davut Bilgec, jedan od mještana sela, kazao je za AA kako su po saznanju o padu helikoptera sa komšijama potrčale do mjesta nesreće da pomognu vojnicima.

Bilgec pojašnjava kako je prije pada helikoptera čuo zvuk motora, ali kako u tim momentima nije shvatio o čemu se radi.

"Djeca su kazala da je pao helikopter. Nakon što smo stigli na mjesto nesreće, vidjeli smo da imamo šehide. Jako mi je žao. Bila su i četiri povrijeđena vojnika. Prišao sam jednom od njih, on je bio ispod helikoptera. Usta su mu bila puna snijega, koji sam uklonio kako bi mogao neometano disati. Pitao sam ga da li je dobro, odgovorio mi je da jeste. Nastavio sam čistiti snijeg kako bih ga oslobodio ispod helikoptera. Rekao sam mu da se ne pomjera zbog mogućih povreda i lomova", ispričao je Bilgec.

Dodaje kako je potom obišao ostale povrijeđene vojnike.

"Skinuo sam jaknu i pokrio sam vojnika kao bi ga zaštitio od hladnoće. Ruka mu je bila zaglavljena. Izvukli smo ga, potom je stigla i hitna pomoć. Dvojicu vojnika smo uspjeli izvući sami", ispričao je Bilgec.

Izvor : Anadoly Agency

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori