U Mostaru u nedjelju , tradicionalni, 456. skokovi sa Starog mosta

PRESS KONFERENCIJA

U Mostaru u nedjelju , tradicionalni, 456. skokovi sa Starog mosta
FOTO: M.SMAJKIĆ

Svojevrsna uvertira bit će cijeli niz događaja u subotu, od "Šlaufijade" do juniorskih skokova

Skokovi sa Starog mosta, 456. po redu, biće održani u nedelju, 31. jula sa početkom u 16 časova, potvrđeno je danas na konferenciji za novinare Ronilačkog kluba "Mostari", koji tradicionalno organizuje ovaj popularni sport i turistička manifestacija. .

Pored skakača iz Bosne i Hercegovine, na ovom prestižnom takmičenju će učestvovati i učesnici iz gotovo cijele regije, a tačan broj njih u obje kategorije, na glavu i na noge, rekao je Saša Oručević, glasnogovornik Kluba , biće poznato u nedelju u 13 časova. .

  • Kao što je poznato, svi takmičari moraju da prođu lekarski pregled i tek nakon toga znaćemo tačan broj skakača. Najvažnije nam je da skokovi prođu bez povreda - rekao je on.

Parada sa bubnjevima

O najboljima će odlučivati ​​stručni žiri, koji, kako je navela Alica Jakirović, kao predsjednica, čine veterani skakača. Sa njim će biti Branko Bogičević, Haris Šiširak, Haris Škoro i Samir Zukanović.

Svojevrsna uvertira za ovu prestižnu manifestaciju bit će čitav niz događanja dan ranije, pa će Mostarci i brojni turisti imati priliku prisustvovati tradicionalnoj "Šlaufijadi", kao i juniorskim skokovima, koje će najaviti defile uz pratnju bubnjeva kroz Mostar.

Za organizaciju "Šlaufijade" i ove godine zaslužan je višestruki šampion u skokovima Ermin Zukanović, koji je rekao da je za ovo takmičenje prijavljeno osam ekipa. Zadatak takmičara je da veslaju i veslaju od Bunurskog do Starog mosta na gumama kamiona ili sličnih vozila.

  • Imamo više od 15 prijavljenih takmičara za juniorske skokove, a cilj svih ovih manifestacija je da djecu vratimo u Neretvu i naravno da pokušamo održati tradiciju skakanja sa Starog mosta - rekao je Zukanović.

Tradicionalna bakljada

Adela Gosto, članica Upravnog odbora Kluba, naglasila je da iz godine u godinu raste broj sponzora, a učestvovali su i Grad Mostar i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U medijima je rečeno da će dodjela nagrada biti održana u večernjim satima na platou ispod Starog mosta uz bogat zabavni program, a manifestacija će biti završena tradicionalnom bakljadom. Skokovi sa Starog mosta, 456. po redu, biće održani u nedelju, 31. jula sa početkom u 16 časova, potvrđeno je danas na konferenciji za novinare Ronilačkog kluba "Mostari", koji tradicionalno organizuje ovaj popularni sport i turizam. događaj.

Izvor: avaz.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori