U BiH za vikend kiša i snijeg: Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

Prognoza

Tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan
Foto: Freepik

utros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na sjeverozapadu Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -12; Doboj, Srebrenica -2; Bijeljina, Gradačac, Tuzla -1; Bugojno, Livno, Sarajevo 0; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Zenica 1; Banja Luka, Grude 2; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 7; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili snijegom. Na jugu i jugoistoku Hercegovine slaba kiša. Vjetar u Bosni prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 11 °C.

BIOPROGNOZA: Tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na osjetljive osobe. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačavati. Preporučljivo je reducirati kretanje i umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Dnevna temperatura oko 3 °C.

U nedjelju: Oblačno vrijeme sa kišom na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje sa snijegom i susnježicom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C.

U ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. U većemm dijelu Bosne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 11 °C.

U utorak: Pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini razvedravanje tokom dana. U Bosni prije podne lokalno sa slabim snijegom ili susnježicom. Poslije podne ili tokom noći u Bosni se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 2, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C.

U srijedu: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu do 2, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8 °C.

Pročitajte više: Vremenska prognoza za naredna tri dana

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori