U policijskoj akciji “Kodeks” oduzeto je više od dva kilograma marihuane i kokaina, pogledajte privođenje uhapšenih

Uhapšeno devet osoba, za jednom se traga

U policijskoj akciji „Kodeks“, u pretresima je zaplijenjeno više od dva kilograma droge, saopćeno je iz PU Banja Luka.

U akciji je uhapšeno devet osoba zbog neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se za još jednom osobom traga.

– U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na 14 lokacija na području Grada Banja Luka, koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 2,104 kilogarama marihuane, te oko 260 grama kokaina – saopćeno je iz PU Banja Luka.

U  pretresima su pronađene i dvije mrvilice za opojnu drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

– Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Okružnog suda Banjaluka. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku – navedeno je u saopćenju.

U akciji su uhapšeni Milorad Vuković, Darko Jarić, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić, Dragan Dragičević.  Luka Brković se trenutno nalazi u inostranstvu.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori