Tuga u Brčkom: Uz suze ukopano sedam žrtava požara

Dan žalosti

Tuga u Brčkom: Uz suze ukopano sedam žrtava požara
Foto: Klix.ba

Uz suze i neizmjernu tugu danas je u Brčkom obavljen ukop sedam žrtava požara koji je zahvatio porodičnu kuću u naselju Suljagića sokak.

Omer i Fahrija Salihović, njihova unuka Mirela i četvero maloljetne djece smrtno su stradali u požaru koji je njihovu kuću zahvatio protekle subote. Četiri dana kasnije njih sedmero su uz suze i jecaje ispraćeni na vječni počinak.

Dženaza kojoj su prisustvovali članovi porodice, rodbina, prijatelji i ostali građani Brčkog obavljena je u poslijepodnevnim satima na Gradskom groblju Meraje.

Neimaština i problemi ove romske porodice uzeli su danak u ranim jutarnjim satima u subotu, kada je u njihovoj porodičnoj kući, bez električne energije, došlo do izbijanja požara. Najvjerovatnije su ga prouzrokovale svijeće, a dosadašnja istraga je pokazala da vatra nije namjerno podmetnuta.

Foto: Klix.ba

Za Omera, Fahriju, njihovu unuku i još troje maloljetne djece, koji su stradali na mjestu događaja, utvrđeno je da je smrt nastupila usljed trovanja ugljenmonoksidom.

Naknadno je četvrto dijete, u dobi od pet godina, preminulo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a letalan ishod nastao je zbog opeklinskog šoka.

Sedam članova porodice Salihović uspjelo je preživjeti, a oni su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz brčanske bolnice.

Vlast u Brčkom potvrdila je da se ovakva tragedija u ovoj regiji naše zemlje ne pamti u poslijeratnom periodu.

Na području Brčkog ove srijede prevladavala je sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Također, Dan žalosti istim povodom proglašen je i u Federaciji BiH.

Pročitajte više: U Neumu proglašen Dan žalosti na dan sahrane troje ubijene djece u Zagrebu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori