Trumpova duhovita ideja: “Vakcinu protiv koronavirusa trebalo bi nazvati po meni (Trumpcine)”

TRUMP DOŠAO NA INGENIOZONU IDEJU
Donald Trump

Bivši američki predsjednik na večeri održanoj za donatore Republikanske stranke odbacio izbornu pobjedu Joea Bidena nazvavši je ‘sr*njem’, čelnika Senata Mitcha McConnella nazvao je ‘glupim k*** sinom’ te je izrazio ‘razočaranje’ svojim potpredsjednikom Mikeom Penceom zbog nedostatka “hrabrosti” za blokiranje glasova na izborima. Na večeri održanoj za donatore Republikanske stranke u odmaralištu Mar-a-Lago, koje je ujedno i odmaralište Donalda Trumpa, bivši američki predsjednik tvrdio je da bi se vakcina protiv koronavirusa trebala nazvati prema njemu (engl. “Trumpcine”), piše Independent.

Stotine donatora Republikanske strane okupile su se ovog vikenda u Trumpovom odmaralištu na Floridi kako bi razgovarali o budućnosti stranke. Tokom svog govora, Trump je rekao da bi se vakcina protiv koronavirusa trebala nazvati “Trumpcine”, prema izvještajima CNN-a i Washington Posta.

Foto: Screenshot YT

‘Razočaran sam’

Bivši predsjednik pokrenuo je “Operaciju Warp Speed”, akciju vakcinacije američke populacije. Tokom svog govora, Trump se hvalio kako se nosio s pandemijom, pohvalio je republikanske guvernere koji su držali kompanije otvorenima u svojim državama i opisao svog nekadašnjeg glavnog medicinskog savjetnika, dr. Anthonyja Faucija kao “punog sr*nja”, rekli su sudionici za The Washington Post.

Također, Trump je omalovažio Pencea i McConnella jer su dopustili da se potvrdi njegov izborni poraz 6. januara.

“Da je to [vođa većine demokrata u senatu Chuck Schumer] umjesto ovog glupog k*** sina Mitcha McConnella, nikad ne bi dopustili da se to dogodi. Borili bi se protiv toga”, rekao je Trump, navodi The Washington Post.

O svom bivšem potpredsjedniku, Trump je rekao kako bi “volio da je Mike Pence imao hrabrosti poslati rezultate natrag zakonodavnim tijelima. Bio sam toliko razočaran”. “Smatra se da je Trump pokušao izvršiti pritisak na Pencea da odbije glasove na izbornom kolegiju i poništi izborni rezultat u januaru, uprkos činjenici da on nije imao moć za to.

Trump je, kako se izvještava, nastavio ponavljati lažne tvrdnje o tome da je pobijedio u Georgiji i Pennsylvaniji, a izborni rezultat ismijavao je kao “sr*nje”.

Također je ponovio komentar zbog kojeg je 2016. bio oštro kritiziran, da su imigranti “ubojice, silovatelji i trgovci drogom”. “Dolaze s Bliskog istoka. Ne šalju svoje najbolje ljude. Imate ubojice, imate silovatelje, imate dilere droge ”, rekao je, prenosi Post. 

Trump tokom svog govora nije dugo raspravljao o svojim budućim planovima, već se usredotočio na svoje godine na položaju. Navodno je izrazio uvjerenje da će osvojiti mjesto predsjednika 2024. godine.

Izvor: net.hr

Pročitaj više: Trump bijesan na stručnjake iz Covid-a koji su ga kritizirali

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)