Tonči Huljić i Petar Grašo predstavili singl “Inamorana”

Tonči Huljić i Petar Grašo predstavili singl “Inamorana”: Poslušajte odu zaljubljenosti

Inamorana - Tonči & Madre Badessa feat Petar Grašo

Deset godina nakon što su zajedno snimili “Providencu” Tonči Huljić i Petar Grašo objavili su novu saradnju. Riječ je o pjesmi “Inamorana” uz koju su objavili i poseban spot.

Pjesma “Inamorana” ujedno je i naslovna pjesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse, koji će biti predstavljen javnosti za sedmicu.

“Svako malo bih ja htio htio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe. Pa eto našli smo se na pola puta”, rekao je Huljić opisujući proces nastanka ove pjesme.

Novi singl je oda zaljubljenosti, a tekst pjesme potpisuje Huljićeva supruga Vjekoslava.

– Trenutačno je u procesu završetak Grašina CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, događalo se da bih svako malo ja poželio pjevati ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar. Odnosno, on bi htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe. Pa smo se, eto, našli na pola puta – objašnjava Huljić na čijem su novom CD-u “Inamorana” tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama.

Jednu je publika već upoznala: obradu “Dva put san umra”. Napravljenu u saradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić.

Tonči sada otkriva koja je druga pjesma na novom CD-u:

– 25 godina je prošlo od pjesme ‘Suze biserne’ koju pjeva Jelena Rozga. Tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’ na hrvatskom jeziku. Ista će se obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća, Jelena – kaže Huljić koji je za pjesmu “Inamorana” osmislio i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori