Tim Scott objavio ulazak u republikansku predsjedničku utrku

SAD: IZBORI

Senator Tim Scott iz Južne Karoline
Senator Tim Scott iz Južne Karoline

Senator iz Južne Karoline odbacuje ideju da rasizam ostaje snažna sila u društvu te je kandidaturu i izdizanje iz generacijskog siromaštva iznio kao ostvarenje sna mogućeg samo u Americi.

Senator Tim Scott iz Južne Karoline podnio je u petak dokumentaciju za ulazak u republikansku predsjedničku utrku 2024. godine.

Agencija AP navodi kako je Scottova nominacija svojevrsni test može li optimističnija vizija budućnosti Amerike imati odjeka kod birača GOP-a, koji su posljednjih godina uzdizali stranačke svađalice poput Donalda Trumpa, Rona DeSantisa…

Jedini Afroamerikanac republikanac u Senatu učinio je djedov rad na poljima pamuka na američkom jugu temeljem svog političkog identiteta.

Scott odbacuje ideju da rasizam ostaje snažna sila u društvu te je kandidaturu i izdizanje iz generacijskog siromaštva iznio kao ostvarenje sna mogućeg samo u Americi.

Trebao bi službeno objaviti kandidaturu u ponedjeljak, na Univerzitetu Charleston Southern, privatnom baptističkom koledžu na kojem je i diplomirao u rodnom gradu North Charleston.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti