Testirali smo robotski usisavač – očisti li zaista sve sam?

U tekstu vam donosimo dojmove i rezultate!

R980020_4
Foto: iRobot

Zbog pandemije koronavirusa zadnjih godinu dana smo više nego ikad proveli u svojim domovima. Domovi su postali naši uredi i učionice za našu djecu. Čini li se i vama kako čišćenju nema kraja, a prašine nikad nije bilo više? Upravo zato ekipa iz miss7zdrava.24sata.hr je isprobala robotski usisavač Roombu 980!

Koliko samo vremena potrošimo na čišćenje i usisavanje, a proljeće i sunčano vrijeme nas mami da izađemo, pijemo kafu na suncu, vozimo biciklo, šetamo po prirodi...  Kako vam proljetni "makeover" kuća i stanova ne bi zadavao glavobolju, u pomoć stiže Roomba 980. Riječ je o robotskom usisavaču od iRobota, firme čiji osnivači duboko vjeruju kako će robotika jednom promijeniti svijet i način na koji radimo, učimo, liječimo se ili čistimo. iRobot je već u prvoj godini svojeg postojanja, u saradnji s NASA-om, predstavio robota Genghis namijenjenog istraživanju svemira, što dovoljno govori o kredibilitetu i razlogu zašto smo u svoj dom odlučili primiti baš Roombu 980!

Kako prvi put pokrenuti robotski usisavač Roombu 980?

1. korak: Roombu ćete aktivirati tako da postavite njegovu stanicu za punjenje, Home Base ravno uza zid na ravnu površinu poda.  Potom je uključite u zidnu utičnicu. Postavite svog robota Roomba na stanicu za punjenje i pustite da se napuni prije prve upotrebe. Također, preporučuje se da prije nego krene u ciklus čišćenja pospremite sve stvari koje su višak u prostorijama, te obavezno uklonite kablove s poda kako se vaš robot ne bi zapetljao.

Foto: iRobot

2. korak: Jednom pritisnite tipku CLEAN kako biste probudili robota, a drugi put kako biste pokrenuli proces čišćenja.

3. korak: Preuzmite aplikaciju iRobot HOME. Ova aplikacija omogućuje vam da se robot ROOMBA poveže s kućnom WI-FI mrežom te da ga pokrećete, pauzirate ili zakazujete termine čišćenja putem pametnih telefona gdje god se nalazili. Izvješća Clean Map ™ pokazuju gdje je vaš robot čistio i detalje kao što su pokrivenost i trajanje izvršenih poslova. Uz to, primate obavijesti kad vaš robot izvrši posao čišćenja - sve na vašem pametnom telefonu. Detaljne upute i glavne prednosti pročitajte na stranici iRobota. 

Roomba 980 ima zaista moćnu funkciju "Carpet Boost",  koja  omogućuje do 10 puta veću usisnu snagu tako da automatski povećava učinkovitost svog motora na tepisima, upravo tamo gdje se skriva najviše prašine i prljavštine u vašem domu.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori