Teslu sada možete kupiti s bitcoinima u SAD-u

© Screenshot: Tesla.com
© Screenshot: Tesla.com

Tesla sada prihvaća bitcoin kao plaćanje za svoje automobile u SAD-u, objavio je izvršni direktor Elon Musk na Twitteru.

Opcija plaćanja kriptovalutom sada se pojavljuje na američkoj web stranici kompanije, gdje je dostupna uz tradicionalnu opciju plaćanja karticom.

Musk je rekao da će opcija plaćanja bitcoinom biti dostupna drugim zemljama "kasnije ove godine".

Osim što je potvrdio dostupnost nove opcije plaćanja, Musk je ponudio i neke detalje o tome kako Tesla rukuje kriptovalutom.

"Tesla koristi samo interni softver i softver otvorenog koda i direktno upravlja Bitcoin čvorovima", rekao je u tweetu, "Bitcoin uplaćen Tesli zadržat će se kao Bitcoin, a ne pretvoriti u fiat valutu."

Tesla je najavio namjeru da počne prihvaćati bitcoin kao plaćanje prije nešto više od mjesec dana u svom godišnjem izvještaju 10-K, kada je rekao da će tu opciju dodati u "bliskoj budućnosti".

U istoj prijavi, kompanija je rekla da je također uložila ukupno 1,5 milijardi dolara u kripto valutu. Vijest je poslala cijenu bitcoina na više od 43.000 američkih dolara, što je u to vrijeme bilo vrhunac svih vremena.

Od pisanja ovog članka, 1 bitcoin sada vrijedi nešto više od 56.000 američkih dolara.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori