Svojoj voljenoj izgradio rotirajuću kuću

Kada se kuća gradi vječita je dilema na koju stranu za ljepši pogled okrenuti prozore?

Vojin Kusić iz Srpca riješio je to tako što je napravio kuću koja se rotira. Uradio je to kako bi udovoljio supruzi. Ideja o izgradnji rotirajuće kuće tinjala je u njemu iz mladih dana.

“Kada sam gradio obiteljsku kuću, žena je rekla: ‘Želim da spavaća soba bude pored ceste da me bude sunčevi zraci’.

Dnevni boravak je išao s druge strane. Onda joj je to dosadilo. ‘Osjećam se zatvorena kao u kavezu. Hoću da vidim tko mi uđe u dvorište, da mi je pored ceste’, kazala je. Tada sam pregradio zid.

Pravio dnevni boravak s druge strane i pune ruke posla. Onda sam počeo ovo raditi. Kada su me pitali zašto, rekao sam da mi je dosadilo. Žena sad hoće s ove, sad s one strane. Sada se okreće pa neka vidi kako će”, rekao je Kusić.

Njegova kuća se ne razlikuje od ostalih. A Kusić za kojeg kažu da je druželjubiv, se našalio. “Kada vidite da idu neželjeni gosti, stepenice okrenete na drugu stranu”, rekao je kroz osmijeh. Naveo je i kako je imao smiješnu situaciju kada je organizirao feštu povodom završetka gradnje.

Gosti su ušli na jednu stranu, a izašli na drugu i nisu znali kuda ići, prenosi Newsmax Adria.

Zanimljivo je da je Vojin kuću većinom izgradio i projektirao sam. Za sebe kaže da je samouk čovjek s osam razreda. Sve želje je ispunio, kaže, a ostala mu je samo jedna: “Jer sam najstariji, želio bih na onaj svijet otići prvi”.

Pročitajte više: Pogledajte ovu PLUTAJUĆU SAUNU za potpuno uživanje!

Pratite nas na Facebook akter.ba -Svojoj voljenoj izgradio rotirajuću kuću

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori