SUSAN SARANDON: Slikovito objasnila situaciju u Palestini

SUSAN SARANDON poznata američka glumica slikovito objasnila svoje viđenje situacije u Palestini

Najlakši način da se objasni trenutna situacija...

Zamislite ljude koji su izgubil svoj dom i vi im dozvolite da se smjeste u vašoj kući, dok ne nađu neki bolji smještaj. Međutim nakon nekog vremena oni počnu dovoditi i svoje prijatelje i svoju porodicu u vašu kuću.

I to, sve više i više ljudi. I još ljudi. I još... Zatim vas zaključaju samo u jednu sobu kako bi dobili prostora za tih sve više i više ljudi, a vi smijete izaći samo njihovom dozvolom.

Također, vi morate da NJIH pitate prije nego koristite vašu kuhinju, kupatilo, prozore, prije nego uzimate hranu, idete bilo gdje itd.

Ponekad će reći da to možete i dozvoliti vam da koristite vlastite stvari. Međutim većinu vremena će vam uskratiti to pravo. Ako slučajno zatražite da vam vrate vašu kuću, onda će oni pričati svakom kako ste vi grozni i tući će se s vama.

Rođena je kao Susan Abigail Tomalin 4. oktobra 1946. godine u New Yorku. Susan Sarandon najstarija je od devetero braće i sestara. Nakon udaje za Chrisa Sarandona uzima suprugovo prezime i ostavlja ga kao umjetničko ime i nakon rastave. Znala je reći kako je, kao najstarije dijete, bila majka svim sestrama i braći te kako joj je trebalo dosta vremena da shvati da ne mora biti majka i svakom muškarcu koji uđe u njezin život.

Pročitaj više: Izraelske snage ubile osmero djece i dvije žene!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori