Barcelona potvrđuje odlazak Lionela Messija zbog spora oko ugovora

© 2021 Getty Images
Za Barcu je u 778 nastupa upisao 672 pogodaka i 305 asistencija, a od 1. jula ove godine je bio slobodan igrač.

Kad je u pitanju odnos između Lionela Messija i njegovog dugogodišnjeg kluba Barcelone, uvijek se čini da su stvari komplicirane.

Čini se da Barcelona sada potvrđuje da se njegov odlazak neće razlikovati.

Unatoč nekoliko izvještaja posljednjih tjedana da su dvije strane postigle ugovorni sporazum, Barcelona je u četvrtak objavila da se rastaje od Messija.

"Unatoč postizanju dogovora između FC Barcelone i Lea Messija i s jasnom namjerom obje strane da potpišu novi ugovor danas, on se ne može formalizirati zbog ekonomskih i strukturnih prepreka", navodi se u priopćenju kluba.

"Suočen s ovom situacijom, Lionel Messi neće nastaviti biti povezan s FC Barcelonom. Obje strane duboko žale što se želje igrača i kluba konačno ne mogu ispuniti."

Promatrači očekuju da bi potraga za zvijezdom na otvorenom tržištu mogla parirati svakom intenzivnom rivalstvu koje sport može ponuditi, iako bi njegova realna mjesta za slijetanje mogla biti kratka lista, opet zbog zabrinutosti za plaću i ugovor.

34-godišnji Messi učinio je gotovo neusporediv utjecaj na sport, cijelu svoju profesionalnu karijeru igrajući za Barcelonu. Zaradio je rekordnih šest nagrada Ballon d'Or, koje se godišnje dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta, a pomogao je Barceloni da osvoji 10 naslova prvaka La Lige.

PROČITAJTE VIŠE: Messi blizu rekorda legendarnog Maradone

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori