Stranci na Redditu upozoravaju na turističke zamke: “Ne idite u Dubrovnik”

Dubrovnik

Foto: Akter.ba

Nedavno je na popularnom portalu BuzzFeed izašao članak koji je prikupio iskustva korisnika Reddita o tome koja su mjesta u popularnim europskim gradovima prave zamke za turiste, a u neslavnom izboru našao se i Dubrovnik.

Urednici BuzzFeeda izvukli su jedno starije iskustvo korisnika Sisyphusymannyja koji je opisao svoj doživljaj najpoznatije hrvatske turističke destinacije. Rekao je da je Dubrovnik iznimno lijep grad kada se gleda izdaleka i da smatra da bi njegovo iskustvo bilo puno ljepše da je grad posjetio prije nekoliko desetljeća.

"Stari grad je zapravo samo hrpa kafića, restorana i turističkih agencija. Svugdje se nalaze samo meniji, stolice, osoblje i suncobrani. Ondje ima valjda stotinu restorana. Ne samo u dugim ulicama nego i u uskim sporednim uličicama. Nikad nisam doživio ništa slično", opisao je svoje iskustvo i dodao da su u Dubrovniku gužve nesnosne te da ga smatra lijepim gradom koji su uništili ljudi.

Korisnici Reddita savjetuju da izbjegnete riblje specijalitete s a la carte menija u Veneciji te dodaju da je, ako vas konobari pozivaju da sjednete u restoran, vrlo vjerojatno u pitanju nekakva turistička zamka.

Savjetuju i da izbjegnete pariške restorane blizu turističkih atrakcija poput Louvrea i Eiffelovog tornja jer često na takvim mjestima poslužuju podgrijanu smrznutu hranu po visokim cijenama.

Savjetuju da izbjegnete Oktoberfest i Temple Bar u Dublinu

Jedno od mjesta koja treba izbjegavati je i Leicester Square u Londonu.

"U pitanju je prava zamka za turiste osmišljena da potrošiš što više novca. Većina barova je jako skupa, restorani su užasni, a stvari daleko bolje kvalitete mogu se pronaći i po jeftinijim cijenama na drugim mjestima", napisao je jedan korisnik.

Među mjestima koje su korisnici Reddita naveli kao zamke je i ulica Rue des Bouchers/Beenhouwersstraat u Bruxellesu gdje se, kako kažu, nalaze najgori restorani, a moguće ih je prepoznati po višejezičnom meniju. Među turističkim prevarama našao se i minhenski Oktoberfest, za koji kažu da se bolja hrana i pivo mogu pronaći u manjim bavarskim gradovima, ali i popularni Temple Bar u Dublinu, za koji kažu da je precijenjen.

"Srećom, ima puno drugih pivnica u gradu, a do nekih vam doslovno treba tek nekoliko koraka od Temple Bara", napisao je korisnik.

Pročitajte više:Glumac Harrison Ford ljetuje u Dubrovniku

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori