Glumac Harrison Ford ljetuje u Dubrovniku

Američki glumac Harrison Ford uhvaćen je sinoć tokom razgledavanja dubrovačkog Starog grada sa sinom Liamom i suprugom, Calistom Flockhart, glavnom glumicom popularne serije Ally McBeal, prenosi Dubrovniknet.hr.

Harrison Ford šetao se gradom u crnoj majici i pantalonama, a uprkos tome što su on i supruga bili dobro "kamuflirani" s tamnim naočalama i maskama na licu, ipak su bili prepoznati.

Ford uživa u odmoru u Hrvatskoj nakon što je u junu povrijedio rame tokom snimanja petog nastavka filma o avanturistu i arheologu Indiani Jonesu u Velikoj Britaniji.

Kako piše Dubrovački list, prilikom obilaska dubrovačkih znamenitosti s lica nije skidao zaštitnu masku, a Ford i njegova supruga prošetali su i nezaobilaznim Stradunom.

Glumac je svjetsku slavu stekao ulogom u sagi Ratova zvijezda i zauvijek ulogom nemirnog Indiane Jonesa.

U više od 60 godina uspješne karijere glumio je u brojnim ostvarenjima, uključujući "Blade Runner", "Blade Runner 2049" i "The Fugitive", te sarađivao sa svim najuglednijim i najutjecajnijim filmašima svih vremena, kao što su George Lucas, Ridley Scott, Francis Ford Coppola, Mike Nichols, Steven Spielberg, Peter Weir i Roman Polanski.

Pročitajte više: Na hrvatskim kovanicama eura nalazit će se i Nikola Tesla

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori