Stoljetna vila u Crnoj Gori nije bila na prodaji od Drugog svjetskog rata

Imanje na poluotoku nalazi se u selu Reževići u Crnoj Gori. Ova stoljetna vila iz 14. vijeka nije bila na prodajnom tržištu više od pola stoljeća. Ovo kameno svetište na osamljenom poluotoku odnedavno se počela ponovo koristiti kao kuća za odmor.

Prema riječima prodajnog agenta Lakovića, kuća je za svo ovo vrijeme bila u vlasništvu samo tri porodice. Nalazi se na poluotoku Smokvica, koji je svojevremeno služio kao usputno odmaralište za mornare koji su se vraćali s drugih prekomorskih putovanja.

Ovaj poluotok dobio je naziv Smokica, zbog obilja divljih smokava. Dom koji je trenutno na prodaji ima krov od terakote i šumskozelene drvene prozore. Okružen je čempresima i borovima, re kao takav je prava mala prirodna oaza.

Imanje na poluotoku, selo Reževići Crna Gora
Foto: mansionglobal

Kompleks se nalazi u blizini kultnog otoka Sveti Stefan. Riječ je o odmaralištu od 80 hektara plaže s ružičastim pijeskom, bistrom vodom i borovim planinama. Vila od 2152 kvadratna metra, smještena je na nešto više od četvrt hektara. Ima četiri spavaće sobe i čak pet kupatila. Na samom ulazu na poluotok postoji i odvojena kućica koja je u izvrsnom stanju. Ranije se koristila kao kuća za poslugu. Ova ljepotica ima sedam terasa i potpunu privatnost. Interijer je uređen u rustikalnom stilu, što uključuje kamene zidove, drvene grede, oniks kupatila i drveni namještaj.

Selo Reževići u Crnoj Gori postoji još od 14. vijeka, baš kao i vila. Tu je smješten šarmantni pravoslavni samostan. Ovo imanje udaljeno je samo četiri kilometra od malog grada, najljepšog na obali, Petrovca. Reževići se sastoje od nekoliko manjih naselja. To je ruralno područje koje je većinom naseljeno luksuznim vilama.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)