Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima

Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjim
Foto: aa.com.tr

Stimulacija će biti isplaćena angažovanima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Domu zdravlja Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo donijela je zaključak o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Domu zdravlja Kantona, u periodu od 1. januara do 31. marta, javlja Anadolu Agency (AA).

Isplata stimulacija će se izvršiti na osnovu spiskova uposlenika koji su bili angažovani u COVID odjeljenjima u tom periodu, dostavljenih iz navedenih zdravstvenih ustanova, a koji sadrže i broj sati provedenih na ovim poslovima za svakog uposlenika.

"Cijeneći napore koje su radnici uložili u borbi protiv pandemije virusa COVID-19, Vlada je ostvarila usmenu i pisanu korespondenciju sa rukovodstvom navedenih zdravstvenih ustanova, te su pribavljeni spiskovi zaposlenih koji su u posljednjem valu pandemije virusa COVID-19 bili angažovani u COVID odjeljenjima", saopšteno je.

Milion KM za stimulacije radnicima je osiguran kroz Finansijski plan ZZO-a, a milion KM kroz budžetske preraspodjele, sa pozicija svih kantonalnih ministarstva, na koje je danas dala saglasnost Vlada KS.

Kako je najavljeno, isplata stimulacija slijedi u narednih nekoliko dana.

Dva miliona KM za stimulacije radnicima u COVID odjeljenjima

Pročitaj više: Vlada KS o vakcinaciji u Zetri: Pogriješio je Zavod zdravstvenog osiguranja

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori