Stigla službena potvrda: Ulica u centru Skoplja nosit će ime Akija Rahimovskog

Kiki Rahimovski Bio je pozvan na službeni prijem u ured gradonačenice Skopja Daniele Arsovske. Ulica u centru Skoplja nosit će ime Akija.

Danima se piše o tome da će Grad Skoplje na poseban način oadti čast Akiju Rahimovskom, legendarnom pjevaču "Parnog valjka". Sin preminulog muzičara bio je na sastanku kod gradonačelnice Skoplja gdje je potvrđeno da će jedna od ulica nositi ime Aleksandar Aki Rahimovski, prenosi tportal.

Kristijan Rahimovski, ove sedmice je posjetio svoju baku, Akijevu majku u domu penzionera u Skopju, a na poziv ministrice kulture Republike Sjeverne Makednije i gradonačelnika Kruševa, skupa su zapalili svijeće na grobu Toše Proeskog, a obišao je i spomen-dom nikad prežaljenom "makedonskom slavuju".

Bio je i pozvan na službeni prijem u uredu gradonačenice Skopja Daniele Arsovske, kao i prvom "radnom dogovoru" zbog inicijative da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove Akijevim imenom.

Neposredno nakon tog sastanka, stigla je i službena zahvala iz ureda gradonačelnice Skopja:

"Vrlo smo počašćeni što ste došli u Grad Skoplje i što smo imali priliku čuti o Akijevom životu i karijeri. Možete računati na nas za sve što vam je potrebno u Skoplju - i znajte da imate velikog prijatelja u nama. Nadamo se da ćemo organizirati prekrasan događaj u čast Akija, gdje ćemo se ponovno vidjeti i da će se saradnja nastaviti i u budućnosti'.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori