Stanić nije birao riječi: “Danas je Dodik veći poturica od rahmetli Alije i od poluživog Bakira, ostaje mu samo bježanija ili zatvor”

Stanić

Šef Kluba poslanika SDS je poručio da u SNSD ništa nema stalno i postojano

-Imali smo neobavezujući referendum, osnivanje Agencije za lijekove na određeno vrijeme, vraćanje nadležnosti na određeno vrijeme, direktore na određeno vrijeme…Kod SNSD-a je sve na određeno vrijeme, samo je pljačka konstantna, kazao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a, na konferenciji za medije, piše Oslobođenje.ba.

-Očekivali smo da će Milorad Dodik održati riječ i predložiti inicijativu za vraćanje nadležnosti RS, ali od toga nema ništa. U materijalima za tu posebnu sjednicu za koju se još ne zna termin, nema ničega novog niti konkretnog čime bi se nešto mijenjalo ni u RS ni u BiH, poručio je Stanić.

On je kazao da su predlagači posebne sjednice junački odustali od termina posebne sjednice koja je trebala biti 18. novembra jer su na kolegiju rekli da će biti poslije održavanja redovne sjednice te da će odgađanje očigledno ići u nedogled.

Danas je Dodik veći poturica od rahmetli Alije i od poluživog Bakira. Ko još normalan očekuje da Turska štiti interese RS i da je snaži u BiH? Vlastodršci iz SNSD-a pribjegavaju samo imaginarnim temama, poručio je Stanić.

Šef Kluba poslanika SDS je poručio da u SNSD ništa nema stalno i postojano.

-Koliku su hampu napravili očekivali smo da će na današnji kolegij donijeti najmanje prijedloge za uniforme Vojske RS? Oni koji su prenosili nadležnosti su sada svi u SNSD. To su politički fosili. Milorad Dodik zna da mu poslije gubitka izbora ostaje samo bježanija ili zatvor. Nema čovjeka koji mu predviđa slobodu poslije svega što je uradio, zaključio je Stanić na konferenciji za novnare.

Pročitajte više: Cvijanović zabila nož u leđa Dodiku?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori