Tinjajući sukob sve više varniči: Šta je sve Vukanović zamjerio Stanivukoviću

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, objelodanio je sve zamjerke na račun gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića. Posebno nakon jučerašnjih srdačnih osmijeha i rukovanja s najvećim rivalom - Miloradom Dodikom. "Danas sam imao dosta slobodnog vremena pa sam poprilično pomno pratio obilježavanje Dana grada Banja Luka. Moj prvi utisak je da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce s kojima se godinama borio", napisao je, između ostalog, Vukanović.

On smatra da Draško nije smio biti sam s vukovima i da je morao povesti Jelenu ili nekog od saradnika iz kabineta, jer je vrlo loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi s Vučićem, čelnim ljudima SNSD-a i režima.

Dalje je naveo kako ni on nije pozvan u Banju Luku, ali da svakako ne bi mogao ni doći, a istakao je i kako ne voli takve manifestacije.

"Ne bih volio da neko pomisli da kritikujem Stanivukovića jer me nije pozvao na Dan grada. Ne mogu da shvatim da danas nije pozvao nikog od saboraca s kojima se borio. Da je pozvao na Svečanu akademiju i kasnije se organizovao s Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem, ljudima kojih nije bilo u kampanji. Nisam sujetan, niti želim da talasam u opoziciji i pravim nekakve razdore. Ma kako neko tumačio moj tekst, smatram da je vrlo bitno pokazati poštovanje prema saradnicima i saborcima", poručio je, između ostalog, Vukanović.

Vukanović je na svom blogu objelodanio i zamjerku što je Stanivuković organizovao sastanak s načelnikom Teslića Milanom Milićevićem. U Banjoj Luci i predstavio ih kao "najbolje kandidate za funkcije naredne godine", samo dan uoči sastanka opozicije na Jahorini.

Tu je i zamjerka zbog osmijeha i srdačnog rukovanja s Miloradom Dodikom i ostalim visokim funkcionerima SNSD-a tokom obilježavanja Dana Grada Banje Luke.

"Nemam nikad nikakvu saradnju s bilo kojim čelnikom režima, nema pozdrava, nikakve saradnje, niti protokolarnog rukovanja i srdačnosti. Shvatam da se gospodin Stanivuković danas morao kurtoazno pozdraviti sa svim gostima. Takav je protokol i on nije više poslanik, već gradonačelnik, ali srdačnost i osmijesi su suvišni", napisao je.

Ovo je potvrdilo tinjajući sukob na relaciji Vukanović - Stanivuković koji traje već duže vrijeme. Kulminirao je na nedavno održanom sastanku opozicije na Jahorini. Vukanović je kako smo već pisali, pred svima osuo paljbu po Stanivukoviću. Optuživši ga da se sam nameće kao vođa cijele koalicije i da planira kandidature za izbore mimo dogovora svih, kao i da "zaboravlja stare drugove".

Podsjetimo, i Vukanović i Stanivuković vide se kao kandidati za ključne funkcije na izborima 2022. godine. Vukanović je zainteresovan za poziciju člana Presdjedništva BiH, ali i fotelju predsjednika RS-a. Potencijalno se vidi i aktuelni banjalučki gradonačelnik.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori