TRAGEDIJA U OVČAR BANJI Poznata imena stradalih žena, spasilac kaže da nisu imale šanse

Nisu imale nikakvu šansu

Do nesreće je došlo danas oko 11 časova kada se srušio pješački most u Ovčar Banji. Na njemu je bilo najmanje tridesetak turista iz Republike Srpske koji su potom upali u Zapadnu Moravu.

U današnjoj nesreći u Ovčar Banji nastradale su Zvorničanke Ljubica M. i Milena E, prenose srpski mediji.

Srušio se most

Do nesreće je došlo danas oko 11 časova kada se srušio pješački most u Ovčar Banji. Na njemu je bilo najmanje tridesetak turista iz Republike Srpske koji su potom upali u Zapadnu Moravu.

Srpski mediji navode da je jedna žena stradala kada se zapetljala u riječnu travu, a drugu je poklopila sajla mosta. Riječ je, kako su rekli u čačanskoj bolnici, o ženama srednjih godina.

-Znao sam da se dogodilo nešto strašno kad su me na putu od Čačka do Ovčar Banje pretekla tri saniteta i policija – započeo je svoje potresno kazivanje za „Kurir“ spasilac koji je izvlačio povrijeđene turiste iz talasa ledene Zapadne Morave.

Spasilac je ispričao da nastradale žene jednostavno nisu imale šanse, pogotovo ona čije je tijelo prvo izvukao s kolegama. Ona je bila zakačena za konstrukciju mosta i nije bilo ni najmanje mogućnosti da se odatle spase.

– Pokušala je i da skine jaknu kako bi se oslobodila – dodao je on.

Ronilac Nenad Stojković rekao je za RTS da se vraćao iz Čačka ka Ovčar Banji da ga je prestiglo nekoliko saniteta, a zatim i policijski auto i on je krenuo za njima.

-Najpre sam pomislio da je neki automobil sleteo u jezero. Međutim kada sam došao na lice mesta video sam da se most srušio i pritekli smo u pomoć. Prišli smo do jedne osobe koja je držala drugu osobu i pokušali smo da izvučemo ženu koja nije davala znake života jer je provela već 10 minuta u vodi / rekao je Stojković.

Dodao je da su pomogli čoveku da izađe iz vode, a onda sa timom iz Čačka su izvukli prvu ženu koja je nastradala.

-Zatim smo pregledali konstrukciju mosta iz čamca i pronašli smo i drugu osobu koja se nalazila desetak metara od prve osobe – istakao je Stojković.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)