Paraplivačima SPID-a 17 medalja u Zadru

Paraplivačima SPID-a 17 medalja u Zadru
Paraplivačima SPID-a 17 medalja u Zadru

Članovi paraplivačkog kluba SPID osvojili su 17 medalja na međunarodnom takmičenju, ovog vikenda u Hrvatskoj.

Jedini bh. predstavnici briljirali su na Otvorenom regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom 'Zadar 2021', osvojivši 13 zlatnih i četiri srebre medalje.

Za nekoliko paraplivača i ujedno reprezentativaca Bosne i Hercegovine bilo je to prvo međunarodno takmičenje, nakon više od godinu dana pauze.

Najbolji učinak imala je Travničanka Selma Purić sa osvojana četiri zlata, isti uspjeh je ostvario i mladi bh. reprezentativac Ismail Barlov.

Sa po dvije srebrne i dvije zlatne medalje iz Hrvatske su se vratili Ajdin Karišik i Ismail Zulfić, dok je Ahmed Mašetić osvojio jedno najsjajnije odličje.

- Na Otvorenom regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom u Zadru smo pokazali da smo u rangu ili ispred konkurencije u regionu i da nas problemi i pauze u treniranju izazvani pandemijom virusa korona, u proteklih godinu dana, ipak nisu poremetili.

Radili smo naporno i uspjeli zadržati mjesto jedne od vodećih reprezentacija regije. Postignuća iz Zadra daju nam neophodno samopouzdanje za period koji dolazi, kad ćemo vjerujemo imati još više prilike da nastupamo na međunarodnoj sceni.

Posebno nas ohrabruje što je za mnoge naše takmičare učešće na mitingu u Zadru bio debi na međunarodnoj pozornici. Jedna od njih je Selma Purić, koja je u relativno kratkom vremenskom roku koliko trenira uspjela doći do čak četiri najviša pobjednička postolja - rekao je selektor paraplivačke reprezentacije BiH i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Amel Kapo.

Stručni štab bh. tima činila je i trenerica Azra Rebronja, a kako je kazala, na takmičenju je nastupilo 80 paraplivača iz 14 klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

- Takmičenje je održano na bazenu dužine 25 metara, a naši plivači su iz 19 startova osvojili čak 17 medalja uz 14 ličnih rekorda. To dovoljno govori o kvalitetu koji smo pokazali. Zahvaljujemo domaćinima za odličnu organizaciju, posebno hvala kolegama iz Plivačkog kluba Zadar za gostoprimstvo -  kazala je Azra Rebronja, saopćio je PK SPID.

Izvor: FENA

Pročitaj više: Najbolji bh. atletičar Amel Tuka pohvalio se novim uspjehom

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori