Snijeg pravi probleme vozačima BiH, izvještaj iz Bihamk-a

STANJE NA CESTAMA

Skrećemo pažnju i na snijeg i puteve na području: Makljena, Laništa, Oštrelja, Karaule, Kupresa, Šujice i Mliništa

Zbog sniježnih padavina koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, saobraća se po mokrom i zasniježenom kolovozu u višim predjelima. Posebno je otežano kretanje na putevima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima zemlje, gdje su padavine intenzivnije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne krećite na put bez zimske opreme

- Zbog ugaženog snijeg a i poledice obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na magistralnom putu Han Derventa-Podromanija. 

Skrećemo pažnju i na puteve na području: Makljena, Laništa, Oštrelja, Karaule, Kupresa, Šujice i Mliništa. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na graničnim prjelazima se ne čeka duže od 30 minuta

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta - naveli su iz BIHAMK-a.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori