Snažan učinak Christofa Innerhofera na 1. treningu spusta u Wengenu

Skijanje

U Wengenu je održan prvi trening spusta. 37-godišnji veteran Christof Innerhofer, koji je već započeo današnju probnu vožnju sa niskim startnim brojem 2. Izveo je magiju na snijegu u vremenu od 2.30,84 minuta.

Do sada  nije pobijedio nijedan sportista Iz Južnog Tirola, u idiličnom ambijentu oko Möncha, Eigera i Jungfraua, dva domaćina, Stefan Rogentin (zaostatak +0,07) i Beat Feuz (zaostatak +0,14), stigli  su  drugi i treći, a prvi pomenuti  sa startnim brojem 29 zahvaljujući optimalnom poslednji deo naterao je Pusterera da zadrhti.

Austrijanac Matijas Majer (zaostatak +0,74) bio je četvrti, za pola desetinke brži od Romeda Baumanna iz Nemačke.

Potonji je bio na petom mjestu. Amerikanac Ryan Cochran-Siegle (zaostatak +0,83), sportista o kojem se uvijek mora voditi računa, prvi trening završio je na šestom mjestu. U prvih deset plasirali su se Majerov sunarodnik Max Franz (7.; +1.04), dvojica konfederanata Niels Hintermann (8.; +1.32), Carlo Janka (9.; +1.41) i Viking Aleksander Aamodt Kilde (10. Mjesto i zaostatak +1.43).

Dominik Paris (ITA) iz Južnog Tirola bio je jedanaesti i propustio je prvih 10 pozicija  za samo devet stotinki sekunde.

Švajcarac Nils Mani (zaostatak +2,45) pokazao je dobar niz zapaženih rezultata  te sa visokim startnim brojem 49  nagrađen sa 17. mjestom. Trening za Njemca Andreasa Sandera, koji je bio iza svog saigrača Simona Jochera (21 .; zaostatak +2,99) i Christian Walder (25.; +3.18) iz tima Austrije sjeli su na 26. mjesto i već su imali 3.23 sekunde zaostatka za  Innerhoferom.

Svjetski šampion Vincent Kriechmayr ostao je bez vremena jer je morao da odustane od početka današnjeg prvog treninga zbog pozitivnog testa na korona virus.

Pročitajte više: Osvajač Kristalnog Globusa u Veleslalomu Svjetskog Kupa..

Pratite nas na Facebook akter.ba -Snažan učinak Christofa Innerhofera na 1. treningu spusta u Wengenu

Snažan učinak Christofa Innerhofera na 1. treningu spusta u Wengenu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori