Smanjite apetit za 2 minute: Vježba koja blokira glad

Nije tajna da se ljudi s prekomjernom težinom prejedaju. Neki jedu kad su pod stresom, drugima je dosadno bez slatkiša ili grickalica dok sjede za računarom, treći ne mogu gledati film bez sendviča. apetit

U svakom slučaju stvara se loša navika, koja je praćena stalnim osjećajem gladi. Kako prestati misliti na hranu?

Evo kako umanjiti apetit za samo 2 minute. Za to se ne morate ograničavati u jelu niti držati određenu dijetu, piše uspesnazena.com.
Ova  jednostavna vježba drevne kineske gimnastike – Qi Gong, pomoći će vam da se riješite osjećaja gladi.

Kineski Qi Gong majstori tvrde da ova tehnika 100% blokira osjećaj gladi. Vježbu trebaju praktikovati svi oni koji se hrane neregularno ili jedu previše. Međutim, vježba je i za one koji stalno žele nešto pojesti.

Kako se izvodi:

Prije izvođenja vježbe popijte čašu (200 ml) tople vode.

Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili stol. Naslonite se laktovima na naslon stolice ili se naslonite dlanovima na stolicu.

U čemu je suština vježbe:

Za vrijeme izvođenja vježbe abdominalni mišići “premještaju” dio želudačnog soka i osjećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se prezalogaji nestaje i počinjete osjećati glad samo tada kad  je organizmu zaista potrebna hrana.

Čim osjetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila manja količina želučanog soka. Popijte čašu tople vode i napravite vježbu 5-10 puta. Koristite ovu tehniku da biste spriječili prejedanje u večernjim satima.

Izvor: atma.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori