Slon prevrnuo automobil na Tajlandu (VIDEO)

Nesvakidašnji događaj

Slonovi su inteligentne, snažne i impresivne životinje koje kada nešto odluče uraditi, one to i urade. Jedan slon je na Tajlandu zaustavio saobraćaj na cesti te je prevrnuo automobil.

Nesvakidašnji događaj je zabilježen u zaštićenom području Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary na Tajlandu.

Na videu se vidi kako slon prilazi automobilu, potom surlom "ispituje" vozilo, nakon čega ga počinje gurati. Ogromnu snagu je slon iskoristio da prilično lako nagne, a potom i prevrne automobil. Očevici su snimili ovaj incident te su pozvali zvaničnike zaštićenog područja u pomoć. Oni su potom udaljili slona te pomogli vozaču da izađe iz vozila.

Razlog zbog kojeg je slon odlučio prevrnuti automobil ostaje misterija. Lokalni mediji pišu da je možda bio u potrazi za hranom, no američki navode da je životinja izrevoltirana jer je vozač nije namjeravao propustiti da pređe cestu.

Slonovi lako mogu usmrtiti ljude. Statistika indijskog ministarstva za šume, okolinu i klimatske promjene pokazuje da su slonovi u ovoj zemlji usmrtili 3.310 ljudi između 2014. i decembra 2020. godine.

Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary se nalazi na istoku Tajlanda, "najmanje je oštećena nizijska šuma u blizini Bangkoka i ujedno najplodnija na istoku". Na ovom području se nalazi i vodopad, a juni i juli su idealni za posmatranje leptira. (Klix.ba)

Pročitajte i ovo: Zanimljivosti o slonovima: Slonovi su homoseksualci?

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)