SIPA uhapsila Senu Hamzabegović zbog sumnje da je finansirala terorističke aktivnosti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer na aerodromu u Tuzli uhapsili Senu Hamzabegović. Zbog sumnje da je počinila krivična djela "Finansiranje terorističkih aktivnosti" i "Organiziranje terorističke grupe".

Sena Hamzabegović je žena Muradifa Hamzabegovića koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji.

Sumnja se da je ona iz Švicarske slala novac kako u Bosnu i Hercegovinu, tako i u Siriju te na taj način finansirala terorističke aktivnosti. Osim sigurnosnih agencija u BiH, Senine aktivnosti su navodno zadokumentovale i strane službe.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e su izvršili pretres lica, stambenih i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji u Tuzli. Tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada. Nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori