Šestorica Mostaraca 30 dana iza rešetaka

Sumnjiče se za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

Sumnjiče se za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

Kantonalni sud u Mostaru danas je, kako saznajemo, donio rješenje kojim je uvažen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za određivanje pritvora šestorici Mostaraca uhapšenih u akciji „Nokaut“ . Operacija je izvedena u utorak pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Mostara, Čitluka i Čapljine.

Nakon ročišta koje je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima održano, na 30 dana su pritvoreni ,kako nam je potvrđeno. Ivan Filipović (30), Ivan Krešić (29), Goran Markotić (27), Marko Milinković (32), Robert Čović (27) i Toni Mikulić (28).

Njihovi advokati Nada Dalipagić, Adnan Beganović, Boško Perić, Mario Marić i Damir Barbarić usprotivili prijedlogu za određivanje pritvora.

Pritvor im je, potvrđeno nam je iz Tužilaštva HNK, određen iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se sumnjiče.

Riječ je o nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga, pri čemu su djelovali kao grupa.

Također, uz ovo krivično djelo, Markotić  se sumnjiči i za neovlašteno držanje i prodaju oružja.

Tokom pretresa njihovih stanova i vozila pronađeno je više od dva kilograma marihuane, ali i određena količina sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i  tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 eura i drugi predmeti. Na području Čitluka je, pak, pronađen zasad sa skoro 400 stabljika marihuane.

Zajedno s njima bio je uhapšen i M.D. (51) iz Čapljine, ali je on pušten na slobodu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)