Šefik Džaferović uputio čestitku Aleksandru Vučiću na reizboru

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Želim Vаm uspjeh u izvršavanju odgovorne dužnosti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i u svoje lično ime uputio je čestitke Aleksandru Vučiću na reizboru na mjesto predsjednika Srbije.

- U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Vam ponovni izbor za predsjednika Republike Srbije. Stabilni i dobri odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije su od primarnog interesa za dobrobit naših država i njihovih naroda i građana... Poručio je Džaferović.

Džaferović je izrazio nadu u jačanje bilateralnih odnosa.

- Razvijanje politike dobrosusjedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rješavanje otvorenih bilateralnih pitanja. Vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva. U očekivаnju dobre sаrаdnje i jаčаnjа bilаterаlnih odnosа Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, želim Vаm uspjeh u izvršavanju odgovorne dužnosti - rekao je Džaferović Vučiću.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori