Sebija ga otpustila, Sud presudio: KCUS Spahića mora vratiti na posao i platiti 10.852 KM odštete

Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života - zaprijetila je tada Spahiću Izetbegović. Nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu, potom, dala otkaz, objavili su mediji

Kantonalni sud u Sarajevu donio je pravosnažnu presudu prema kojoj je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dužan isplatiti  Ademiru Spahiću, 10.852 KM odštete zbog nezakonitog otkaza 2016. godine, koji je potpisala generalna direktorica Sebija Izetbegović, otkriva „Dnevni avaz“.

U odštetni nalog nije uračunata zatezna kamata počev od 30.maja 2017. godine. Što znači da je odšteta mnogo veća koju KCUS mora isplatiti Spahiću.

U presudi je navedeno da  je nezakonita odluka o otkazu ugovora o radu Spahića zbog teže povrede radne obaveze - zloupotrebe bolovanja, pa se poništava taj akt i KCUS obavezuje da tužitelja vrati na poslove koje je obavljao prije donošenja odluke o otkazu u septembru 2016.godine.

Istaknuto je da je KCUS Spahiću dužan nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 2.045 maraka, u roku od 15 dana.

Spahiću je otkaz uručen nakon što je u javnosti procurio audiosnimak prijetnji koje mu je, kako se čuje na snimku. Uputila direktorica Izetbegović, a objavili su ga pojedini portali.

 - Nemojte se igrati sa mnom. Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života - zaprijetila je tada Spahiću Izetbegović, nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan. Da bi mu, potom, dala otkaz, objavili su mediji.

Spahića je zastupao advokat Senad Pizović.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)