Sedam stranaka u Skupštini KS, SDA i NiP osvojili najviše mandata

Rezultati

Po sedam zastupnika imat će SDA i NiP, a jedan manje SDP

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila konačne rezultate izbora, poznat je sastav Skupštine Kantona Sarajevo. 

Po sedam zastupnika imat će stranke koje su osvojile najviše glasova - SDA i NiP. Šest zastupnika imat će SDP, a jedan manje Stranka za BiH i Naša stranka. Svoje zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo imat će i Koalicija DF/GS (4) i "Za nove generacije" (1).

Poznati su i zastupnici koji su prošli u Skupštinu Kantona Sarajevo. Iz SDA su to redom: Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Mahir Dević, Faruk Kapidžić, Smiljana Viteškić, Faruk Selmanović i Adi Kalem. NiP-ove zastupnike predvodi Arijana Memić, a slijede je Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Kemal Ademović, Danijela Krstić, Elvis Vreto i Rusmir Pobrić.

SDP-ovi kandidati osvojili su šest mandata: Benjamina Karić, Irfan Čengić, Adnan Šteta, Davor Čičić, Jelena Pekić i Igor Stojanović. Iz Stranke za BiH u Skupštinu KS prošli su: Semir Efendić, Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, Muamer Bandić, Admela Hodžić, Jasmin Šaljić.

Iz Naše stranke su prošli: Edin Forto, Vildana Bešlija, Nihad Uk, Vibor Handžić i Miomirka Melank. Iz Koalicije DF/GS u Skupštini KS su: Albin Zuhrić, Marijela Hašimbegović, Ilijaz Pilav i Vedrana Vujović. Zastupnik u Skupštini KS iz "Za nove generacije" bit će Damir Marjanović.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori