Schumacher: „Općenito sam 90% zadovoljan debijem u F1“

Mick Schumacher je gotovo krenuo očevim stopama s prijevremenim odustankom na svom debiju Formule 1, ali se oporavio od izlijetanja i utrku je završio sa 90% sretnim završetkom.

Mick Schumacher je gotovo krenuo očevim stopama
Zadovoljan debijem u F1

Mick Schumacher je gotovo krenuo očevim stopama s prijevremenim odustankom na svom debiju Formule 1, ali se oporavio od izlijetanja i utrku je završio sa 90% sretnim završetkom.

Prije trideset godina, debi Michaela Schumachera trjajao je manje od jednog kruga, jer kvar kvačila ga natjerao na odustajanje, dok je Mick započeo svoju F1 karijeru spinom u zavoju 4 prvog kruga VN Bahreina.

Ova pogreška se pokazala kao jedna velika za Haasovog vozača tijekom cijelog vikenda na Sakhir stazi. On je nastavio sa utrkom i došao do 16. mjesta stječući dragocjeno iskustvo.

“Generalno sam 90% sretan, 10% ne jer sam napravio grešku na restartu utrke kad sam se izvrtio,” kaže Mick Schumacher.

„Srećom, bolid se još uvijek mogao voziti i sve je bilo u redu. Mogao sam nastaviti dalje provoditi svoje iskustvo kroz trkaći vikend. Nakon toga išao sam na C3 i C2 (gumama), a na C2, osjećaj je bio jako dobar.“

Schumacherovo izlijetanje sa staze je uslijedilo nakon (izlaska) sigurnosnog automobila koji je trebao omogućiti uklanjanjem bolida njegovog timskog kolege Nikite Mazepina, koji je svoj debi završio u zavoju 3 početnog kruga.

Nijemac dodaje kako je pokušao shvatiti zašto se izlijetanje dogodilo, navodeći da je prilično brzo shvatio zašto se to dogodilo.

Zapravo sam pokušao shvatiti zašto se to dogodilo i prilično brzo sam to shvatio, tako da je to bilo dobro. Poslije je očito bila pomalo šteta što nisam bio u paketu, jer sam bio u stanju da pokušam biti u blizini s (drugim) vozačima nekoliko krugova.“

Srećom sam prošao-plave zastave, a ulovio sam i Nicholasa (Latifi). Osjetio sam kako je pratiti drugi bolid sa DRS-om i svim tim. Stoga, sve u svemu osjećam da sam mnogo naučio i nadam se da ću to za nekoliko sedmica pretvoriti u nešto pozitivno za slijedeću utrku,“ kaže Schumacher.

Izvor: f1-bih.com

Pročitaj više: Mick Schumacher: Sin legendarnog vozača Michaela Schumachera pridružit će se Formuli 1

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)