Piquet: Verstappen bi ‘razbio’ Hamiltona u Mercedesu

Trostruki prvak Formule 1 Nelson Piquet vjeruje da bi Max Verstappen ‘razbio’ Lewisa Hamiltona da su njih dvojica timske kolege u Mercedesu.
Piquet: Verstappen bi ‘razbio’ Hamiltona u Mercedesu

Trostruki prvak Formule 1 Nelson Piquet vjeruje da bi Max Verstappen ‘razbio’ Lewisa Hamiltona da su njih dvojica timske kolege u Mercedesu.

Brazilski vozač, koji je 1981., 1983. i 1987. osvajao naslove prvaka Formule 1 nema sumnji da bi Verstappen porazio Hamiltona u direktnom duelu i istom bolidu nakon što je vidio njihov dvoboj na VN Bahreina.

Piqueta su upitali i o kvalitetama Hamiltonovog timskog kolege Valtterija Bottasa, na šta je on odgovorio:

„Nije da Hamilton nije dobar, ali ima inferiornog vozača kraj sebe, a prethodni (Nico Rosberg) je bio još gori,“ mišljenja je Piquet.

Verstappenu je ‘za dlaku’ izmakla pobjeda na VN Bahreina nakon što je morao vratiti vodstvo utrke Hamiltonu jer ga je pretekao van staze.

„Prije svega, moramo uzeti u obzir da je Formula 1 kategorija sa različitim bolidim. Tako da je teško napraviti direktnu usporedbu između dva vozača ako ne voze za isti tim. Ali da je Max u Mercedesu, siguran sam da bi razbio Hamiltona. Max je agresivniji i zbog toga više griješi, ali je po mom mišljenju bolji od Hamiltona. Hamiltonu je lako osvajati sve jer ima Bottasa kraj sebe kao drugog vozača.“

Piquet je trenutni scenarij u Formuli 1 usporedio s onim iz 1980-ih kada je Brazilac vozio za Williams.

„Ovo me podsjeća na situaciju sa mnom i Manesllom u Williamsu. Ostali su bili previše iza. Osvojio sam naslov 1987. ali nisam vozio kao prije zbog nesreće koju sam imao na početku godine i imao sam problema, ali osvojio sam taj naslov. Uz malo sreće. Trebao sam ga osvojiti 1986., ali osvojio sam 1987.“

„Ali bilo mi je previše lako. Bolid je bio puno bolji, a Mercedesov bolid je bio puno bolji od ostalih zadnjih godina. Nije da Hamilton nije dobar, ali ima inferiornog vozača kraj sebe, a prethodni (Niico Rosberg) je bio još bolji. On (Rosberg) je osvojio naslov jer je to bila godina u kojoj je Hamilton odustajao i u kojoj se razbijao,“ dodaje Piquet.

Izvor: f1-bih.com

Pročitaj više: Schumacher: „Općenito sam 90% zadovoljan debijem u F1“

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)