Scene užasa prikazane na televiziji: Slike obezglavljenih žrtava klana Velje Nevolje krunski dokaz u istrazi

Oni će da lažu, učinit će apsolutno sve da nas uplaše kako bismo mi trgovali s njima, kaže Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i bivši operativac Državne bezbjednosti Srbije Božidar Spasić tokom gostovanja na TV Pink, prikazali su fotografije ubijenih ljudi od kojih se javnost zgražava.

Naime, radi se o jezivim prizorima do kojih su istražitelji došli tokom istrage o zločinima klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja  i Marka Miljkovića. Na fotografijama su prikazana obezglavljena i iskasapljena tijela Belivukovih žrtava.

Povjerljive informacije iz istrage

Vulin je komentirao riječi Marka Miljkovića izgovorene prilikom saslušanja. Vulin je mišljenja da se na osnovu Miljkovićevih kazivanja može zaključiti da čak i u strogom pritvoru Miljković dobiva povjerljive informacije iz istrage.

- U zatvorima su gdje im je i mjesto i tu će biti do kraja života. Mi znamo koliko su opasni i znamo šta im je cilj. Osnovni cilj im je da izjavama bace ljagu prvenstveno na predsjednika Vučića, ali i nas ostale. Te ubice su spremne na sve. Postoje ljudi, za koje znamo ko su i kako rade, koji pripremaju izjave za javnost kojima će da povrijede prvenstveno predsjednika Vučića i njegovu porodicu. Oni će da lažu, učinit će apsolutno sve da nas uplaše kako bismo mi trgovali s njima. Nema trgovine! Znam da će izmišljati laži o predsjedniku Vučiću i da će na njega krenuti preko porodice - rekao je Vulin i dodao:

-Za mene će pričati da sam narkoman, da nisam dobar muž, da moja djeca nisu moja djeca. Izmislit će da sam ja dobar sa ubicama. Stavili su nam do znanja da će sve to zaboraviti ako mi zaboravimo neke sitnice - koje ljude i koliko su ih ubili. Nema zaborava!

Vulin je također rekao da su osumnjičeni u sprezi ne samo sa ljudima iz kriminogene sredine, već i iz sudstva i policije.

Užasne slike pokazane roditeljima žrtava

Potom su se na ekranu pojavile fotografije Belivuka, Miljkovića i Srđana Lalića, kao i njihovih žrtava.

Šokantno je da je ovaj užasni materijal pokazan i roditeljima žrtava.

- Neki su odbili da ih gledaju, neki su povraćali. Čovjek koji može ovo da uradi, zašto ne bi mogao i da slaže. Žrtve na ovim slikama su navijači Partizana, a klali su ih drugi navijači Partizana. Ovo je najsloženija operacija koja se vodi u Evropi, možda i u svijetu - nadovezao se Spasić.

Scene kasapljenje su uglavnom zabilježene u vikendici strave u Ritopeku,a u toj prostoriji je bila i mašina za mljevenje mesa.

- Od ljudskog mesa su pravili ćevape i u kesama ih nosili i bacali u rijeku, što bliže matici, kako bi ih struja odnijela – kaže Vulin.

Vulin se potom obratio navijačima Partizana:

- Ovi zaklani su vaši prijatelji. Svako od vas koji je bio u vezi sa tim ubicama, slučajno je živ. Od monstruma pravite heroje, a vi ste mogli da budete u mašini za mljevenje mesa. Mafije će uvijek biti, ali neće stići da postanu ovakvi monstrumi, jer će ovdje vladati mir. Od ovih slika su povraćali i neki koji su te zločine činili. Evo Vušović, pod nadimkom Džoni, koji je bio u savezničkim odnosima sa ovom bandom. Uhapšen je u Dominikanskoj Republici zbog lažnih pasoša. Onda odjednom nije uhapšen, nego je u azilu za strance, a onda nije ni u azilu, nego je pod nadzorom – rekao je na kraju Vulin.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)