Sarajevski MUP objavio detalje o hapšenju dilera u Starom Gradu i Centru

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su objavili detalje akcije koju su jučer proveli na području Općine Stari Grad.

Kako su naveli, radilo se o hvatanju dilera.

"Dana 7. juna 2021.godine u 14.10 sati u ulici Veliki čurčiluk, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Prve PU lišili su slobode lice N.K., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", otkrivaju iz MUP-a.

Naime, kad su ga zaustavili policijski službenici, N.K. je od sebe odbacio određenu količinu materije koja.

Poručuju iz MUP-a, asocira na opojnu drogu.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebu opojnih droga su došli do saznanja da se sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovedti lice S.H.

Rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi dva stambena objekta na području općina Stari Grad i Centar Sarajevo.

Prilikom pretresa kuće i pratećih prostorija u ulici Tahtali sokak, općina Centar Sarajevo, koju koristi S.H., pronađeno je i oduzeto sljedeće:
- oko 30 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- 3 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i
- 5 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Pomenutog dana u 22.20 sati, lice S.H. je lišeno slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

A N.K. i S.H. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Poliicijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima", poručili su iz MUP-a.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)