Sarajevske večeri muzike uz anticovid mjere

Sarajevske večeri muzike uz anticovid mjere
Foto: Twitter

Dvadeset i sedmo izdanje Sarajevskih večeri muzike (SVEM) bit će održano od 8. septembra do 9. oktobra, a programsku koncepciju festivala obilježit će četiri koncertne večeri koje će biti realizirane uživo u Narodnom pozorištu Sarajevo te koncertnoj sali "Cvjetko Rihtman" u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo.

Glavne odlike 27. Sarajevskih večeri muzike jesu vrhunski izvođači i atraktivan koncertni program, ali i pažnje vrijedna festivalska uvertira – koja već tradicionalno počinje koncertom mladih i talentiranih učenika i studenata muzike pod okriljem koncerta simboličnog naziva "U susret SVEM-u", saopćeno je iz Sarajevskih večeri muzike.

Ralizacija pomenutog koncerta planirana je za 8. septembar (Koncertna sala "Cvjetko Rihtman"), dok centralni program počinje 9. septembra (Narodno pozorište Sarajevo) koncertom Alene Baeve i Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

Festivalske aktivnosti nastavljaju se već 14. septembra nastupom Zagrebačkog kvarteta, dok će programska završnica planirana za 9. oktobar proteći u znaku "Gala opera" večeri koju Festival posvećuje 100. godišnjici Narodnog pozorišta Sarajevo.

Gala opera će predstavljati svojevrsni defile najreprezentantnijih imena bosanskohercegovačke operne scene, ali i ekskulzivnih gostiju čiji će nastupi biti upotpunjeni sudjelovanjem Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske filharmonije pod rukovodstvom maestra Ive Lipanovića i Daria Vučića. Festival će zaokružiti pedagoška komponenta u vidu radionice za studente i učenike muzike pod nazivom Jazz Harmonija sa Rankom Rihtmanom, koja će se organizirati u saradnji sa Srednjom muzičkom školom Sarajevo.

Organizatori napominju posjetioce da za prisustvovanje koncertima treba da imaju: primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina), potvrdu o prebolovanom  COVID-19, ne stariju od šest mjeseci od obolijevanja ili negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.

Izvor: FENA

Pratite nas na: Facebook akter.ba - Sarajevske večeri muzike uz anticovid mjere

Pročitaj više: Najavljen 23. festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”

Sarajevske večeri muzike uz anticovid mjere

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori