Sarajevo: Dobrinja dobila novo dječije igralište

Igralište se nalazi, kako su ukazali, u mjesnoj zajednici Dobrinja D, u ulici Trg Sarajevske Olimpijade, na prostoru s desne obale rijeke Dobrinje.

Stanovnici ovog dijela Dobrinje su, kako su naveli, imali problem sa nedostatkom igrališta za najmlađu djecu, jer na ovoj lokaciji, osim sportskih, nije postojalo dječije igralište.

Općina Novi Grad Sarajevo je izdvojila finansijska sredstva, izradila projektnu dokumentaciju te završila gradnju igrališta. Igralište je izgrađeno na lokaciji, gdje je nekada postojalo igralište u ulici Trg Sarajevske Olimpijade na zelenoj rekreacionoj površini uz rijeku Dobrinju.

U sklopu novoizgrađenog igrališta napravljena je, kako su obrazložili, nova gumirana podloga (antistres) postavljene su ljuljačke za manji i veći uzrast djece, kula sa toboganima, a djeca mogu uživati na njihalicama i klackalicama.

Posjetitelji mogu odmoriti na parkovskim klupama dok se djeca igraju. Molbilijar je prilagođen djeci najmlađeg uzrasta, kao i starijioj djeci uzrasta do 12 godina. U toku 2019. godine pored ovog dječijeg igrališta Općina je izvršila, kako su napomenuli, rekonstrukciju sportskog igrališta sa malim fudbalom i košarkom.

Na istom lokalitetu kroz program sportskih igrališta za 2021. planirana je izgradnja vježbališta na otvorenom - street workout igralište, čime će biti upotpunjeni sportski sadržaji u ovom dijelu Dobrinje, saopćili su iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori