Sarajevo: uskoro iz glavnog grada BiH letovi za rekordan broj destinacija…

Sa dodatkom letova kompanije FlyBosnia sarajevska zračna luka bit će povezana s rekordnom 31 destinacijom u 19 zemalja, prema podacima flyingbosnian.blogspot.

Sarajevo će narednih mjeseci biti povezano s rekordnim brojem destinacija
Foto: - Pexels - Sljedećih nekoliko mjeseci brojne aviokompanije nastavit će promet sa sarajevskog aerodroma

Sljedećih nekoliko mjeseci brojne aviokompanije nastavit će promet sa sarajevskog aerodroma. Mnoge će uvesti nova odredišta, povezujući Sarajevo s rekordnim brojem destinacija.

Ako se najavljeni planovi realizuju, Sarajevo bi ovog ljeta moglo biti povezano s rekordnim brojem destinacija. To je veliki preokret u odnosu na prethodne mjesece kad je, zbog pandemije, broj linija drastično smanjen.

U aprilu će se obnoviti tri rute (dvije Eurowingsa do Kelna i Štutgarta i jedna Swiss Air Linesa do Ciriha).

U mjesecu maju pokrenut će se jedanaest novih linija. Od toga devet Wizz Aira, jedna Lufthanse do Frankfurta i jedna AnadoluJet do Antalije.

Foto: Pexels

U junu se pokreću tri nove rute  – dvije kompanije FlyBosnia do Bodruma i Hurgade, a jedna AnadoluJeta do Bodruma, dok se nastavljaju tri prekinute rute, sve tri Norwegian Aira do Kopenhagena, Osla i Stokholma.

Očekuje se da će FlyBosnia najaviti svoj ljetni red letenja 7. maja 2021. s novim letovima za Bahrein, Jordan, Oman, Saudijsku Arabiju i Katar.

Sa dodatkom letova kompanije FlyBosnia sarajevska zračna luka bit će povezana s rekordnom 31 destinacijom u 19 zemalja, prema podacima flyingbosnian.blogspot.

Izvor: biznis.info

Pročitaj više: Wizz Air: Otvaranje baze u Sarajevu je odgovor na krizu i dopuna letova iz Tuzle

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori