Sarajevo će danas dočekati ekipu Slobode na Koševu

Premijer liga BiH

Fudbalski klub Sarajevo danas će odigrati utakmicu u sklopu 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica će se odigrati na Koševu protiv FK Slobode.

U ovom susretu apsolutni favorit je Bordo tim. Do sada su osvojili 57 bodova i nalaze se na diobi prvog mjesta. Ekipa slobode do sada je osvojila 34 boda i nalazi se na osmoj poziciji na tabeli. Ukoliko žele osvojiti titulu prvaka, ekipa Vinka Marinovića mora uzeti pobjedu u posljednja četiri kola. Svaki kiks mogao bi biti opraštanje od trofeja.

Sloboda je ostvarila tri pobjede u nizu, nalazi se u dobroj formi, osigurali su opstanak i sigurno će igrati rasterećeno. No, znamo šta trebamo uraditi i nadam se da ćemo te stvari uraditi na najbolji način i da ćemo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Marinović pred današnji meč.

Susret ove dvije ekipe do sada je rezultirao sa 48 pobjeda Sarajeva, 32 pobjede Slobode, dok je preostalih 28 utakmica završeno nerješenim rezultatom.

Sarajevo danas igra na svom terenu, te se očekuje dobar ishod. Od dosadašnje 54 utakmice odigrane na Koševu, Bordo tim ima čak 35 pobjeda. Preostalih 28 utakmica završeno je bez pobjednika.

Utakmica koja će se danas odigrati ne predstavlja pritisak za Slobodu. Zbog prethodne tri uzastopne pobjede, osigurala je sebi opstanak.

Obezbijedili smo opstanak što je bio i naš prvobitni cilj, ali to ne znači da ćemo preostale utakmice shvatiti kao izlete. Što se tiče utakmice sa Olimpikom, sigurno je to bila jedna od naših boljih utakmica ove sezone. Svi igrači su dali svoj maksimu i to se primjetilo i na terenu - ističe Alen Kurtalić.

Utakmica između FK Sarajevo i FK Sloboda počinje u 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)