Sainz: Da budem iskren nisam bio zadovoljan

Sainz: Da budem iskren nisam bio zadovoljan
“Imao sam loš start i nakon prvoga zavoja bio sam okružen i izgubio nekoliko pozicija. Nakon toga smo imali dobru brzinu.”

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjolskoj koju je njegov momčadski kolega Charles Leclerc završio na četvrtom mjestu, a kao glavni razlog za lošiji rezultat krivi start utrke.

Sainz se treći puta ove sezone u četiri utrke kvalificirao iza momčadskoga kolege Leclerca te je startao šesti, desetinku sekunde i dva mjesta iza Leclerca, a u prvom krugu izgubio je dvije pozicije od Ricciarda u McLarenu i Pereza u Red Bullu, donosi MAXF1.net.

Do kraja utrke uspio je prestići Ocona u Alpineu koji je bio na strategiji jednoga ulaska u boks, ali nije uspio prestići Ricciarda iako je bio brži od njega u posljednjoj fazi utrke.

Bez obzira što nije jako zadovoljan sedmim mjestom, Sainz je i sedmu godinu zaredom osvojio bodove na svojoj domaćoj utrci, a Ferrari je četvrta momčad u kojoj je to uspio nakon Toro Rossa (2015., 2016. i 2017.), Renaulta (2018.) i McLarena (2019. i 2020.).

“Nisam jako zadovoljan sedmim mjestom, da budem iskren”, rekao je Sainz koji ove godine samo u Portugalu nije osvajao bodove gdje je završio 11.

“Imao sam loš start i nakon prvoga zavoja bio sam okružen i izgubio nekoliko pozicija. Nakon toga smo imali dobru brzinu.”

“Bolid je bio dobro izbalansiran i dobro je koristio gume. I dalje nam je nedostajalo nešto brzine na pravcima zbog čega smo se mučili prilikom pretjecanja.”

“Moramo raditi na tome i moramo raditi na poboljšavanju nekih detalja jer smo s boljim startom mogli biti peti.”

“Strategija je bila dobra i dečki su odradili brze promjene guma. Bio je to dobar momčadski posao i Španjolsku napuštamo s dobrim bodovima za prvenstvo. Moramo nastaviti analizirati gdje nismo bili savršeni i nastaviti pritiskati!”

Binotto kaže da je jasno da je Ferrari značajno napredovao u odnosu na 2020. Međutim i dalje imaju puno posla prije nego se vrate tamo gdje bi trebali biti.

“Carlos je izgubio pozicije na startu i to ga je stajalo boljega rezultata”, rekao je Binotto.

“Ali nije izgubio volju te se borio i vratio, nadoknadivši nekoliko pozicija.”

“Vraćamo se kući uvjereni da smo napravili značajan korak naprijed u odnosu na to gdje smo bili 2020. I dalje imamo puno posla prije nego Scuderiju vratimo gdje bi trebala biti i oduševljen sam vidjeti da je cijela momčad, kako na stazi tako i u Maranellu, odlučna poboljšati se.”

Izvor: sportklub

Pročitaj više: 2021. Raspored i pregled Formule 1 Grand Prix Bahreina

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori